Ξένος Μανιατογιαννης

Ξένος Μανιατογιαννης

Καλώς ήρθατε...

Στόχος μου μέσα από αυτή την προσπάθεια, είναι να επικοινωνήσουμε
και να συζητήσουμε τις απόψεις μου που διαβάζετε κάθε τόσο,
καθώς και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί

Σας ευχαριστώ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ας δούμε...που πηγαίνουμε!



Φίλες και φίλοι,


Μέσα από τους λογαριασμούς του νερού θα λάβετε από τη Δημοτική αρχή και ένα μικρό ενημερωτικό σημείωμα που προβάλλει το έργο της εν όψει των προσεχών δημοτικών εκλογών. Εκτός από τον καταχρηστικό χαρακτήρα αυτής της ενέργειας, που καταδεικνύει για άλλη μια φορά το ήθος και το ύφος της διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά, στο σημείωμα αυτό δεν θα διαβάσετε τίποτα για τα εξής ( ενδεικτικά αναφέρω ):

1. Τη διπλή αύξηση στο τιμολόγιο του νερού σε αυτήν την τετραετία.

2. Την αύξηση των δανείων του δήμου και την εκτόξευση της τοκοχρεωλυτικής δόσης στο ποσό του 1.300.000 € ετησίως.

3. Την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας με το υψηλό κόστος λειτουργίας της ( 340.000€)

4. Την ιδιωτικοποίηση δημοτικών χώρων (Ο.Τ. 365) και ταυτόχρονα την ολιγωρία – αδιαφορία στη διεκδίκηση άλλων ελεύθερων χώρων.

5. Την αδυναμία στην οργάνωση – για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

6. Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν χωρίς καμία μελέτη και μόνο με βάση προσωπικές διευκολύνσεις τη στιγμή που το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας αποτελεί τεράστιο πρόβλημα.

7. Την έλλειψη οράματος για την πόλη μας καθώς και την αδυναμία πολιτικού σχεδιασμού – ιεράρχησης στόχων

Δυστυχώς οι προκλήσεις του μέλλοντος για την πόλη μας δεν αντιμετωπίζονται με τέτοιες λογικές, με παρωχημένες επιλογές, με λύσεις άλλης εποχής και νοοτροπίας, με ένα μοντέλο διοίκησης που στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις, στο ρουσφέτι και τους παντός είδους ερασιτεχνισμούς.
Τα δύσκολα προβλήματα της πόλης μας απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Απαιτούν ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος.
Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να ομονοήσουν και να συνεργαστούν για να δώσουν αυτές τις λύσεις μέσα από μια νέα μορφή δημοτικής διακυβέρνησης που στηρίζεται σε εμπειρία, αρχές, αξίες και νέες ιδέες για την πόλη μας, την πόλη που ζούμε καθημερινά, εμείς και τα παιδιά μας.
Με οδηγό αυτές τις αρχές και αξίες, χρόνια τώρα ενεργούμε στα κοινά και μαζί αγωνιστήκαμε με επιτυχία για την επίλυση διαφόρων θεμάτων της πόλης μας.

Για αυτές τις αρχές και αξίες σας καλούμε να δώσουμε μια δύσκολη μάχη που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.
Είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και αποφασισμένοι!!!
Με όραμα για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας:
Τολμάμε ν’ αλλάξουμε την Πόλη μας

4 σχόλια:

  1. Στο κείμενο εκφράζεται η αγωνία μας για την πορεία της πόλης μας. Ελπίζω και εύχομαι να σωθεί από τον κατήφορο και την "Κυψελοποίηση". Στα χέρια μας κρατάμε το μέλλον της.
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστά το λες:"στα χέρια μας".Αρκεί σε αυτά να κρέμεται το δικό μας καλάθι κι όχι αυτό των κομμάτων που θα ελέγξουν τη συλλογή ψήφων και θα τη χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος!!!Ο Ξένος, όπως κι οι περισσότεροι από εμάς, μπορεί να μεγάλωσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να απογαλακτιστεί.Μόνο έτσι θα μπορέσει να ηγηθεί ενός νικηφόρου συνδυασμού, σε ένα παραδοσιακά δεξιό προάστιο, υπό τις παρούσες συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοτική παράταξη στην οποία "γαλουχήθηκε" ο Ξένος έχει δώσει σοβαρά δείγματα Δημοτικής αντίληψης και όχι κομματικής. Εξεπλάγην θετικά όταν έμαθα ότι ο κ.Λώλας είχε παραχωρήσει την πλειοψηφία της Δημαρχιακής Επιτροπής στην αντιπολίτευση. Με τον Ξένο δεν συμφωνώ σε όλα. Αυτό, όμως, με καθησυχάζει. Όταν συμφωνώ σε όλα με κάποιον, αρχίζω και ανησυχώ.
    Τις ελπίδες μου για το σταμάτημα του κατήφορου των Βριλησσίων τις εναποθέτω σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω να έχουν τη σοφία, να συνυπολογίζουν στις αποφάσεις τους την πείρα και τη γνώμη των γεροντότερων.
    Μου έκανε εντύπωση η αναφορά του blog στην ιστορία της πόλης μας. Δεν είναι δυνατό, κατά τη γνώμη μου, να θέλεις να υπηρετήσεις μια πόλη, εάν δεν ξέρεις την ιστορια της.
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ απολύτως με το εξής:"Δεν είναι δυνατό, κατά τη γνώμη μου, να θέλεις να υπηρετήσεις μια πόλη, εάν δεν ξέρεις την ιστορια της."και επιμένω ότι θα υπηρετήσει άριστα την πόλη, γιατί να γίνει κουκί στην καταμέτρηση δύναμης του οποιουδήποτε κόμματος;
    ΦΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή